Про підсумки участі учнів навчальних закладів Харківщини у V Всеукраїнському конкурсу «Моральний вчинок»

Учень 3-го класу Стрілечанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Харківської районної ради Харківської області Спанціреті Дмитро (соціальний проект «Мої добрі зимові пригоди», керівник проекту Рябко Н.І., учитель початкових класів) та учні 9-11-х класів Зачепилівського ліцею Зачепилівської районної ради Харківської області (соціальний проект «Єдиний спосіб допомогти собі – це допомогти іншим», керівник проекту Дубина Л.І., учитель економіки) стали переможцями V Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок», який проводився Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі спільно з Міністерством освіти і науки України.

Протягом січня-лютого 2015 року Спанціреті Дмитро вів щоденник своїх добрих справ, більшість яких має еколого-натуралістичний напрям (виготовлення годівничок, годування в лісі звірів та спостереження за їх слідами, обстеження кори плодових дерев у саду та виявлення шкідників, збір насіння та плодів декоративних дерев і кущів для закладання шкілки). До Соціального проекту «Мої добрі зимові пригоди» також включені заходи щодо допомоги малечі із зони бойових дій антитерористичної операції на Сході України (передача їм іграшок, книжок).

Соціальний проект учнів Зачепилівського ліцею «Єдиний спосіб допомогти собі – це допомогти іншим», спрямований на підтримку Української армії, в якому висвітлено яскраве бажанням дітей жити у вільній та мирній Україні (участь у волонтерських акціях «Допоможи героям АТО», благодійному марафоні «Діти – янголи миру», виготовлення подарунків-оберегів «Повертайтеся живими», участь в акціях «Намалюй малюнок», «Напиши листа солдату».

Учні Харківщини – переможці V Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» у квітні 2015 року взяли участь в урочистій церемонії нагородження, яка відбулась у Київському університеті імені Бориса Грінченка (м. Київ).        Переможці конкурсу отримали дипломи та цінні подарунки (диски, сучасні планшети).