Відбулося урочисте відкриття малих Олімпійських ігор

05 травня 2015 року в Харкові на базі КП «Харківський Палац спорту» розпочалися фінальні змагання малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини».

Ці змагання, які вже стали традиційними для Харківської області, проводяться у трьох вікових групах: І група – учні 3-4 класів, ІІ група – учні 5-6 класів, ІІІ група – учні 7-8 класів. До речі, змагання у ІІ віковій групі проходять за програмою Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя».

У змаганнях кожної вікової групи беруть участь 9 команд, з них ‑          6 команд районів Харківської області і 3 ‑ Харкова із загальною кількістю учасників понад 150 учнів.

Малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини» в області набувають популярності. Це підкреслив на відкритті заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Віктор Павленко, вітаючи учасників змагань, побажав успіхів у навчанні та спорті. На відкритті фінальних змагань також були присутні начальник Харківського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Андрій Кобзар, заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв, головний спеціаліст Департаменту освіти Харківської міської ради Юрій Зелінський, головний суддя змагань Зіновій Сорокін.

Щоб підтримати спортивний дух малечі на змагання завітав талісман малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» сурок Тімка. Отже, ми впевнені що змагання відбудуться на високому емоційному рівні.