Студенти Харківський вишів взяли участь у відкритті громадської  арт-інсталяції «Невидимі»

Студенти провідних вищих навчальних закладів взяли участь у відкритті громадської  арт-інсталяції «Невидимі», що встановлена на центральній алеї Саду ім. Т.Г. Шевченка у рамках Національної інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми. Захід організовано    представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Сто двадцять фігур-силуетів арт-інсталяції уособлюють понад 120 тис. українців, які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Близько десяти відсотків фігур «невидимих» – діти: таке  співвідношення не є випадковим, а відображає справжню статистику. На сорок фігур нанесені реальні історії жертв сучасного рабства. Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції МОМ, відкрив власну справу.

Інсталяція покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто лишаються непоміченими.

Довідково. У рамках Програми з протидії торгівлі людьми в Східній Європі за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії у співпраці з МОМ за підтримки  Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ проведені інформаційні заходи «Протидія торгівлі людьми та кіберзлочинності» для студентів Української інженерно-педагогічної академії, Харківського національного медичного університету,  Харківського національного технічного  університету сільського господарства  ім. Петра Василенка, КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради.

Також в рамках  цього проекту Департаментом проведено інформаційні лекції «Торгівля людьми: розпізнай небезпеку вчасно!» для учнів ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну», Харківського професійного ліцею будівництва та навчально-методичний семінар «Інформаційно-просвітницька робота з протидії торгівлі людьми» для педагогічних працівників Харківського професійного ліцею будівництва.