Про підсумки участі команди Харківської області у ІІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

 

 

 

 

 

 

Команда учнів Нововодолазької гімназії (тренери Тиндик Сергій Миколайович, Курило Роман Вікторович)  посіла  І загальнокомандне місце серед 26 команд-учасниць з усієї України у ІІІ етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-2015: Гетьманська Україна».

Юні нововодолажчани гідно представили Харківську область у  9 всеукраїнських змаганнях та конкурсах гри, що проводились у серпні    2015 року на території Сумської, Чернігівської та Полтавської областей.

Так, у змаганнях із стрільби з пневматичної зброї команда області посіла третє загальнокомандне місце, а Бондаренко Андрій, учень 11-го класу, вибив із 50 можливих очок – 50.

У конкурсі «Стройовий впоряд» команда Харківщини була сьомою, у змаганнях на туристсько-спортивній смузі перешкод за козацькою  легендою – шостою, у грі «Пластун» – четвертою,  у вікторині «Відун» – другою та ін.

Учасники гри не лише змагалися,  але й здійснили захоплюючі екскурсії по місцях козацької слави, зокрема: «Батурин – гетьманська столиця», «Село Пустовітівка Сумської області – батьківщина останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського», «Село Шаповалівка Сумської області – місце Конотопської битви».