Про підсумки проведення наради проректорів з питань гуманітарної освіти та виховання вищих навчальних закладів

6 жовтня 2015 року у Комунальному закладі Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради відбулася нарада проректорів з питань гуманітарної освіти та виховання вищих навчальних закладів за участі директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Бабічева Анатолія Валерійовича.

У рамках порядку денного були розглянуті питання щодо пріоритетних проектів Харківського університетського консорціуму у 2015/2016 роках; про призначення на 2015/2016 н. р. обласних стипендій студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особам із їх числа, а також студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, які найбільш відзначилися в навчанні; про заходи до Дня захисника України; про перспективні напрями роботи обласної студентської ради.

За підсумками розгляду та обговорення питань було звернено увагу проректорів вищих навчальних закладів на необхідність проведення послідовної та системної роботи щодо патріотичного виховання студентської молоді.

Учасниками наради була підтримана ініціатива Департаменту щодо проведення 13 жовтня 2015 року о 8.30 студентської патріотичної хвилі «Харків – це Україна. Україна понад усе», присвяченої першій річниці Дня захисника України.