Про підсумки проведення Всеукраїнського семінару – практикуму для педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів

18-19 листопада 2015 року у Харківському обласному та Харківському міському Палацах дитячої та юнацької творчості відбувся Всеукраїнський семінар-практикум для педагогічних працівників обласних позашкільних навчальних закладів (комплексних) за темою «Діяльність позашкільного навчального закладу в умовах реформування освіти».

Семінар проводився Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України у партнерстві з Департаментом науки і освіти обласної державної адміністрації та позашкільними навчальними закладами області.

У роботі семінару-практикуму взяли участь близько 100 педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів Харківської та інших областей України.

Під час заходу проаналізовано ефективний досвід роботи педагогічних колективів позашкільних навчальних закладів Харківщини щодо формування патріотичного, морально-етичного, духовного розвитку вихованців на засадах національних традицій, прикладах героїчної історії українського народу, визначено шляхи впровадження в навчально-виховний процес позашкільного навчального закладу декоративно-ужиткового мистецтва як невід’ємної складової національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, висвітлено основні підходи до організації роботи гуртків художньо-естетичного, дослідницько-експериментального, науково-технічного та фізкультурно-спортивного напрямів в умовах діяльності позашкільного навчального закладу.

Учасники семінару-практикуму обговорили зміст і засоби національно-патріотичного виховання учнівської молоді засобами туристсько-краєзнавчої роботи у навчально-виховному процесі позашкільних навчальних закладів, узяли участь у роботі майстер-класів, ознайомилися з досвідом роботи педагогів Харківського обласного та Харківського міського Палаців дитячої та юнацької творчості.

За підсумками роботи позашкільних навчальних закладів у 2015 році  директор Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України Шкура Г.А. вручив грамоти і подяки Міністерства освіти і науки України педагогічним працівникам позашкільних навчальних закладів України та Харківського обласного і Харківського міського Палаців дитячої та юнацької творчості.