Про впровадження медіації та медіаційних технік у професійно-технічні навчальні заклади

16 лютого за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації представниками Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна»  проведено засідання «круглого столу» за темою: «Впровадження медіації та медіаційних технік для вирішення конфліктів у професійно-технічних навчальних закладах Харківської області». Захід проводився в рамках реалізації проекту «Розбудова миру, профілактика і розв’язання конфлікту з використанням медіації в групах та громадах, які постраждали від конфлікту, особливо серед жінок та дівчат ВПО» за сприяння Посольства Великобританії в Україні.

У заході взяли участь представники професійно-технічних навчальних закладів області та м. Харкова. Під час обговорення були визначені шляхи щодо можливості впровадження медіаційних технік в роботу ПТНЗ, а також тематика співпраці з громадськими організаціями.

Довідково. Медіація – це добровільний і конфіденційний процес, в якому нейтральна сторона (медіатор) допомагає сторонам знайти взаємоприйнятий варіант вирішення проблемної  ситуації, що склалася. Медіація в громаді – це інноваційний підхід до вирішення міжособистісних конфліктів, що виникають в громаді, метою якого є реалізація практики конструктивної ненасильницької  взаємодії у конфліктних ситуаціях.