Про проведення семінару Школи ефективного бюджету студентського самоврядування

17 лютого у рамках діяльності Конфедерації студентів Харківщини на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбувся  1-ий з двох запланованих семінарів Школи ефективного бюджету студентського самоврядування.

Відповідно до п. 10 ст. 40 Закону України «Про вищу освіту» «фінансовою основою студентського самоврядування є кошти, визначені вченою радою вищого навчального закладу в розмірі не менш як 0,5 відсотка власних надходжень, отриманих вищим навчальним закладом від основної діяльності». Водночас, не у всіх вишах регіону студенти оптимально використовують зазначену можливість, у зв’язку із тим, що представниками органів студентського самоврядування не вистачає спеціальних знань стосовно складення  та ведення фінансово-бухгалтерської документації.

Як ця робота поставлена у провідному виші регіону – Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна студенти могли дізнатися безпосередньо у голови Студентської ради Євгена Лобанова. Позитивний досвід такої діяльності надав змогу студентам цього ВНЗ на повну силу користуватися можливостями, наданими чинним законодавством України.