Відбувся обласний семінар-практикум для викладачів предмета «Креслення» та педагогічних працівників професій слюсарно-верстатного профілю професійно-технічних навчальних закладів Харківської області

17 лютого 2016 року на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (далі – НТУ «ХПІ») відбувся обласний семінар-практикум для викладачів предмета «Креслення» та педагогічних працівників професій слюсарно-верстатного профілю ПТНЗ Харківської області за темою: «Підвищення пізнавального інтересу учнів – запорука компетенції майбутнього робітника. Сучасні педагогічні технології» .

У роботі семінару-практикуму взяли участь 46 педагогічних працівників із 27 ПТНЗ Харківської області.

Із привітанням до учасників семінару звернуся проректор з науково-педагогічної роботи, доктор технічних наук, доцент, Мигущенко Р. П. та декан машинобудівного факультету, професор Степанов М. С.

У ході семінару виступив Григоров О. В., завідувач кафедрою «Підйомно-транспортні машини і обладнання», який поділився своїм досвідом підготовки фахівців із спеціалізації «Підйомно-транспортні, будівельні, дорожні, меліоративні машини і обладнання».

Питання щодо використання імітаційного моделювання при вирішенні задач механообробного виробництва розкрив професор кафедри «Технологія машинобудування та металорізальні верстати» Шелковий О.М.

Змістовним та цікавим був виступ Глибко О.А., доцента кафедри «Геометричного моделювання та комп’ютерної графіки», яка розкрила тему: «Дизайн-складова у процесі підготовки фахівців технічних спеціальностей».

Погарський А.В., викладач кафедри «Інтегрованих технологій машинобудування», продемонстрував учасникам деталі, виготовлені за допомогою прототайпінг-технології.

Також були розкриті наступні теми:

новітні підходи до дипломного проектування;

міжнародне співробітництво у рамках підвищення професійної компетентності учасників навчального процесу;

співробітництво з підприємствами Харкова (Харківський машинобудівний завод «ФЕД»);

використання інтерактивних методів навчання для підвищення рівня навчальних досягнень учнів;

проблемні навчально-виробничі ситуації як засіб забезпечення якості професійної підготовки учнів ПТНЗ машинобудівного профілю.

Закінчився семінар-практикум екскурсією на кафедри машинобудівного факультету та в музей НТУ «ХПІ» і підведенням підсумків.