Відбувся семінар-практикум для педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів з професій громадського харчування

23 лютого 2016 року на базі Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів області з професій громадського харчування за темою «Розвиток професійної майстерності педагога як важлива складова підвищення якості підготовки майбутніх кваліфікованих робітників».

У ході проведення семінару були розглянуті питання:

  • використання нетрадиційних форм та методів навчання, як засобів активізації пізнавальної діяльності учнів;
  • впровадження активних форм та методів в організацію навчального процесу учнів професій громадського харчування (з досвіду роботи);
  • розвиток пізнавальної активності учнів шляхом впровадження активних форм та методів навчання (з досвіду роботи).

Майстер виробничого навчання Харківського професійного ліцею харчових технологій та торгівлі Коваленко О.В. продемонструвала всім присутнім фрагмент уроку виробничого навчання (вступний інструктаж) з професії «Кухар» за темою «Приготування прісного тіста та виробів з нього». У процесі вступного інструктажу майстер застосовувала мультимедійну презентацію та такі активні методи та форми: робота в групах, гра «Поле чудес», гра «Картинна галерея», гра «Вільний мікрофон».