Візит професора Лайела Дж. Кауффмана до Комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради

10 березня 2016 року Комунальний заклад «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради зустрічав шановного гостя – професора Лайела Дж. Кауфмана, стипендіата програми Фулбрайт (США) в Україні, який прибув до міста Харкова поділитися власним досвідом і методами ефективного використання інклюзивної освіти.

Напередодні візиту педагогічні працівники навчального закладу прослухали лекцію професора на тему «Методи ефективного використання інклюзивної освіти», що відбулася у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова.

Після привітання хлібом-сіллю для пана професора провели екскурсію по навчальному закладу, ознайомили з умовами навчання та виховання дітей з порушеннями слуху, їх дозвіллям. Особливий інтерес гість виявив до опанування учнями різних видів декоративно-прикладного мистецтва й народних ремесел, передбачених навчальною програмою.

Світлини продовжилися святковим концертом, що підготували вихованці навчального закладу. Професор Лайел Дж. Кауфман високо оцінив  роботу педагогічного колективу, спрямовану на інтеграцію дітей з особливими освітніми потребами у суспільство. На згадку про візит до міста Харкова та Комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради учні подарували пану професору пам’ятні подарунки, зроблені власноруч.