Обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи професійно-технічних навчальних закладів області

16 березня 2016 року на базі ДНЗ «Харківський поліграфічний центр професійно-технічної освіти» відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи професійно-технічних навчальних закладів за темою: «Виховна система навчального закладу: проблеми, пошуки, знахідки».

У роботі семінару взяли участь 34 заступника директора з навчально-виховної роботи та лідери учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області.

Учасники семінару брали участь у роботі зборів обласної ради лідерів учнівського самоврядування за темою: «Розвиток творчого потенціалу лідерів – шлях до успіху».

Семінар та збір лідерів учнівського самоврядування розпочався презентацією учнівської газети «Вісник самоврядування профосвіти»

Далі робота семінару проходила за окремою програмою, були заслухані доповідь та виступ-презентація з питань:

  • Організаційно-педагогічні форми діяльності заступника директора з навчально-виховної роботи щодо вдосконалення виховного процесу;
  • Форми та методи роботи спрямовані на профілактику та виявлення проблем підлітків.

Крім цього, слухачі  були запрошені на ділову гру «Панорама творчих  ідей». Учасники мали можливість опанувати низку сучасних, різноманітних педагогічних ідей щодо оновлення виховної роботи у своїх навчальних закладах.

Також учасники взяли участь у роботі «круглого столу» на тему: «Роль педагогічного колективу щодо забезпечення умов для самореалізації особистості, розвитку здібностей та інтересів»

Завершився семінар підведенням підсумків та прийняттям рішень щодо удосконалення виховної роботи.