Козацькі розваги

У Харківському професійному будівельному ліцеї відбулося свято «Козацькі розваги». Проведення даного заходу стало вже традицією і проводиться у закладі з метою зміцнення здоров’я, розвитку основних фізичних якостей та рухових здібностей, підвищення рівня фізичної підготовленості учнів. У дружній атмосфері свята відбулись спортивні розваги між учнями Харківському професійному будівельному ліцеї та Державного професійно-технічного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти № 4 м. Харкова».

На свято були запрошені: верховний атаман «Слобожанського козацтва Єднальне», генерал армії козачих військ Гацюк Олександр Олексійович, ветеран війни в Афганістані, ковалер ордену «Червоної зірки» Коваленко Олег Миколайович, головний спеціаліст Харківського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Лук’янченко Наталя Петрівна.

Перед початком змагань усіх учасників та гостей заходу вихованці ліцею привітали показовими виступами.

Спортивна програма складалася з конкурсів: «Представлення команди», «Гімнастична піраміда», «Підтягування на перекладині», «Точність», «Армреслінг», «Сила», «Перетягування канату», «Естафета» та «Ерудит».

Упродовж змагань велась запекла боротьба між командами. Команда господарів стрімко йшла на перемогу, але після конкурсу «Перетягування канату» рахунок між командами зрівнявся. За підсумками спортивних змагань перемогла дружба. Учасники змагань нагороджені грамотами та призами.

Підсумовуючи результати конкурсів свята «Козацькі розваги» можна впевнено сказати, що подібні заходи довподоби дітям та викликають жвавий інтерес до занять фізичною культурою і спортом, мотивують до здорового способу життя.

 

Харківське обласне відділення філія

Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України