Відкриття Міжнародної науково-теоретичної конференції «Україна і світ: гуманітарно-технічна еліта та соціальний прогрес» у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут»

19 квітня 2016 року в рамках заходів з відзначення 55-ї річниці першого польоту людини в космос у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут»відбулося урочисте відкриття Міжнародної науково-теоретичної конференції «Україна і світ: гуманітарно-технічна еліта та соціальний прогрес».

Конференцію відкрив д.т.н., професор, член-кореспондент НАН України, ректор НТУ «ХПІ» Сокол Є.І.

Учасників конференції привітав та виступив з доповіддю «Українська космонавтика: минуле, сучасне, майбутнє» перший космонавт незалежної України, генерал-майор Збройних Сил, Герой України Леонід Костянтинович Каденюк.

У конференції також взяли участь: голова правління Громадського координаційного комітету «Харків ракетно-космічний» Тупало Г.М.,відомі вчені та викладачі харківських вишів та наукових установ, аспіранти, магістри та студенти. Під час пленарного засідання було заслухано11доповідей стосовно підготовки гуманітарно-технічної еліти та розвитку соціального прогресу в Україні.

20 квітня 2016 року, в рамках конференції,заплановано роботу 12 секцій: «Філософська думка України та світова філософія», «Актуальні проблеми історії України», «Сучасні проблеми економічного розвитку України в умовах глобалізації», «Міжнародна освіта в Україні: тенденції та новації», «Космічний вектор в історії науки і техніки» та інші.