Регіональна науково-практична конференція за темою «Конституційні права та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

21 квітня 2016 року у рамках Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи у  Національному юридичному  університеті імені Ярослава Мудрого (вул.Пушкінська,79) відбулася регіональна науково-практична конференція за темою «Конституційні права та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Конференція присвячена  30-ти річчю Чорнобильської катастрофи  та 25-ти річчю з дня прийняття Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Учасників конференції привітали проректор з наукової роботи Національного юридичного  університету імені Ярослава Мудрого Гетьман А.П., заступник начальника управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Байназарова О.О., голова обласної організації «Союз Чорнобиль України», депутат обласної ради Вінник А.І.

У конференції взяли участь провідні науковці Національного юридичного  університету імені Ярослава Мудрого,а також представники обласних та районних громадських організацій Чорнобильців.

У рамках конференції було заслухано 15 доповідей з актуальних проблем реалізації  конституційних прав та соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.