Про підсумки проведення І (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів

 У березні – травні 2016 року на базі Комунального закладу «Харківський центр дослідницько-експериментальної діяльності «Будинок учителя» Харківської обласної ради» відбувся І (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів.

У конкурсі взяли участь 55 учнів 6-8-х класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Харкова й області, з них 27 (49%) – із 10 сільських районів і міст, 27 (49%) –  із 7 районів м. Харкова, 1 (2%) – із навчального закладу обласного підпорядкування.

На розгляд журі подано дослідницькі роботи в чотирьох номінаціях: «Енергозбереження в побуті та навчальному закладі. Екобудинок» (25 робіт), «Альтернативна енергетика» (17), «Енергія та довкілля» (6, із них 1 роботу виконано у співавторстві), «Популяризація енергозберігаючого способу життя» (6).

За результатами конкурсу переможцями стали 30 учасників, серед них кількість учнів навчальних закладів сільських районів і міст становить 15 (50% від загальної кількості призових місць); м. Харкова – 14 (47%);   навчального закладу обласного підпорядкування – 1 (3%).

Учні-переможці, які набрали найбільшу кількість балів у кожній номінації (4 особи), візьмуть участь у ІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів у м. Києві.