Проведено нараду-семінар

03 червня 2016 року відповідно до плану роботи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації проведено нараду-семінар спільно з Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» за темою: «Аналіз роботи дошкільних навчальних закладів у 2015/2016 н.р. та завдання на літній оздоровчий період і завдання 2016/2017 н.р.»

У заході взяли участь спеціалісти місцевих органів управління освітою, методисти районних (міських) методичних кабінетів, відповідальних за організацію дошкільної освіти та заступники директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів обласного підпорядкування.

Мета наради-семінару полягала у визначенні пріоритетних завдань діяльності дошкільних навчальних закладів на літній оздоровчий період та 2016/2017навчальний рік.

Під час заходу обговорено актуальні питання про створення умов для забезпечення якісної доступної дошкільної освіти в Харківській області, санітарно-гігієнічні вимоги  щодо функціонування дошкільних навчальних закладів у літній оздоровчий період, введення в дію «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів». Проведено аналіз методичної роботи з педагогічними працівниками дошкільних навчальних закладів регіону у 2015/2016 н.р. та завдання  з підготовки до 2016/2017 н.р.

Також надано рекомендації стосовно модернізації підходів до організації методичної роботи з педагогічними працівниками у літній оздоровчий період,  та доведено з досвіду роботи місцевих органів управління освітою питання щодо організації діяльності відділів освіти  у літній оздоровчий період: управлінський та методичний аспекти.

За результатами проведення наради-семінару учасники отримали матеріали заходу в  електронному вигляді, в яких зазначені рекомендації, шляхи вирішення поставлених завдань.