Вчимося жити разом

15 червня 2016 року Харківську область відвідав Крістофер Талбот, міжнародний консультант проекту Європейського Союзу «Вчимося жити разом», що реалізується в Україні в двох компонентах: «Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» та «Навчання на основі життєвих навичок».

Під час візиту відбулась зустріч Крістофера Талбота із Трушем О.О., першим заступником директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Кияк Н., керівником освітніх програм Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Климовською О., спеціалістом із захисту прав дітей і освіти Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Пономаренко В.С., головою громадської організації «Здоров’я через освіту», координаторами проекту в Харківській області – методистами КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» Берзінею О.О., Гнідою Т.Б., Капустіною Н.О.

Крістофер Талбот також відвідав Харківську загальноосвітню школу № 5 Харківської міської ради Харківської області, де зустрівся з педагогами-тренерами та учасниками тренінгів за даним проектом. Учителі поділилися досвідом впровадження методики навчання на основі життєвих навичок та психосоціальної підтримки дітей та педагогів.

Харківська область була відзначена як одна з найбільш активних в організації та реалізації проекту. Міжнародний консультант висловив думку щодо продовження проекту на наступний рік.