Про підсумки засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації

24 червня відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань захисту прав інтелектуальної власності при обласній державній адміністрації, на якому було розглянуто наступні питання:

  1. «Про схвалення Концепції реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні»
  2. «Про результати діяльності щодо виконання вимог чинного законодавства у сфері авторського права під час організації та проведення масових святкових і розважальних заходів в окремих закладах сфери культури м. Харкова»
  3. «Про стан реагування на факти скоєння правопорушень у сфері інтелектуальної власності з боку правоохоронних органів та відпрацювання дієвого механізму їх припинення та попередження»
  4. «Про створення регіональних інституцій в контексті розвитку процесу комерціалізації інтелектуальної власності й трансферу технологій у наукових організаціях та вищих навчальних закладах регіону»
  5. «Про діяльність робочої групи з питань реєстрації «РЕГІОНАЛЬНОЇ ТОРГОВЕЛЬНОЇ МАРКИ ХАРКІВЩИНИ»

За підсумками обговорення зазначених питань членами Координаційної ради відзначено, що у зв’язку із тим, що найпоширенішими порушеннями авторського права є правопорушення, пов’язані із незаконним використанням   майнових прав авторів творів та їх незаконне розповсюдження суб’єктами господарювання, визначена необхідність звернутися до керівництва ГУ Національної поліції в Харківській області та Управління патрульної поліції у м. Харкові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України  стосовно проведення навчальних семінарів для особового складу з питань документування фактів правопорушень у сфері інтелектуальної власності та належного розгляду матеріалів.

Було наголошено на проблемних питаннях у сфері порушень авторського права, що залишаються при проведенні масових святкових і розважальних заходів у м. Харкові та області та в окремих закладах, наприклад, ДП «Харківський державний цирк імені Ф.Д. Яшинова». У зв’язку із чим, прийнято рішення стосовно проведення робочої наради за участю відповідних структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради  для розгляду зазначених питань та пошуку шляхів їх вирішення відповідно до вимог чинного законодавства.