Пріоритетні завдання дошкільної освіти в контексті інтеграції до європейського освітнього простору

26 серпня 2016 року у Комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» (м. Харків, вул. Пушкінська, 24) спільно з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації проведено методичну студію за темою: «Пріоритетні завдання дошкільної освіти в контексті інтеграції до європейського освітнього простору»

У заході взяли участь спеціалісти місцевих органів управління освітою, методисти районних (міських) методичних кабінетів, відповідальних за організацію дошкільної освіти, заступники директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів обласного підпорядкування.

Під час роботи методичної студії розглянуто питання щодо:  пріоритетних напрямків розвитку дошкільної освіти Харківської області у 2016/2017 навчальному році; компетентнісного підходу у навчально-виховному процесі дошкільних навчальних закладів як складової освітнього стандарту України та європейських країн; організації навчально-виховного процесу в  дошкільних навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році з урахуванням оновлених навчальних програм у початковій школі; використання кваліметричної моделі для визначення рівня розвитку дитини старшого дошкільного віку у 2016/2017 навчальному році  у дошкільних навчальних закладах Харківської області.

Визначено шляхи підвищення якості навчання та виховання дітей у дошкільних навчальних закладах Харківської області. Відбулось обговорення регіонального проекту «Виховний простір Харківщини».

За результатами проведення методичної студії учасники отримали матеріали заходу в електронному вигляді, в яких зазначені рекомендації, шляхи вирішення поставлених завдань.