Серед шкіл Харківської області стартувала акція “Виграй Сертифікат на купівлю спортінвентарю або канцтоварів”

20 січня 2017-го року у Харківській області розпочалася акція “Виграй Сертифікат на купівлю спортінвентарю або канцтоварів”. Організатор заходу – найбільший державний банк України ПриватБанк. Акція триватиме до кінця навчального року і в ній можуть взяти участь всі загальноосвітні учбові заклади І – ІІІ ступеню акредитації. Кількість учасників і переможців необмежена.

“Для того, щоб отримати сертифікат на 2000 гривень для покупки спортивного інвентарю або канцтоварів на потреби школи необхідно виконати кілька умов, – пояснює керівник напрямку “ЮніорБанк” ГРУ ПриватБанку у Харківської області Тетяна Шихова. – Треба встановити у шкільних їдальнях термінал для можливості сплачувати банківською карткою, підключитися до програми “Тебелювання” та випустити учням не менше 100 карток ЮНІОРА. Умови нескладні і потребують лише бажання адміністрації шкіл, самих учнів та їхніх батьків. Після виконання умов конкурсу школа отримує не лише грошовий виграш, а і багато інших переваг”.

У Харківській області до акції вже підключилися школи Чугуївського, Красноградського та Ізюмського районів. Причому Ізюмська загальноосвітня школа №6 вже виконала всі умови. Там встановили два термінали для розрахунків картками у їдальні і для табелювання та випустили 250 карток ЮНІОРА. Школа вже отримала виграш.

І ще один приємний сюрприз чекав на учнів Ізюмської школи №6. У рамках програми “Картка для харчування” серед учасників акції, що отримали картки ЮНІОРА, ПриватБанк розіграв сучасні смартфони. Всього в конкурсі змагалися 19 шкіл по всій Україні, які виконали всі умови конкурсу. Було розіграно 8 смартфонів Samsung GALAXY. Шляхом жеребкування щасливою власницею корисного приладу стала і учениця 3-Б класу Поліна Мірошніченко. Дівчинка була приголомшена і дуже зраділа такому подарунку. Адже до цього в неї взагалі не було мобільного телефону.

“Немає потреби говорити про те, що харчування – одна з базових потреб людини. Тож організація здорового, збалансованого харчування для усіх учасників навчально-виховного процесу є пріоритетним, – розповідає директор Ізюмської  загальноосвітньої школи №6 Тетяна Яремко. – Розраховуючись картками у нашій їдальні, школярі отримують повноцінні гарячі обіди і не витрачають гроші на чіпси та сухарики.     Діти розраховуються карткою, а батьки одразу отримують SMS-повідомлення про те – скільки і де дитина витратила. Крім того, зводиться до мінімуму будь-який грошовий обіг у школі. Іншою перевагою пластику перед живими грошима є те, що навіть якщо вона загубиться або її вкрадуть, стороння людина не зможе нею скористатися”.

Картка Юніора прив’язана до картки одного з батьків. Скільки буде не ній коштів вирішують дорослі. Вони ж можуть встановити розмір, або взагалі відмовитися від кредитного ліміту. Повний контроль за витратами унеможливлює борги та штрафи. Адже можна встановити ліміт щоденних витрат. Для поповнення балансу дитячої картки батькам не потрібно приходити у відділення банку або шукати банкомат. Кошти дитині можна щоразу переводити з власної картки ПриватБанку чи просто встановити послугу регулярного поповнення через Приват24.

“За допомогою цієї картки також можна буде контролювати відвідування дітьми школи, – продовжує Тетяна Яремко. – Дитина проводить карткою по терміналу, що стоїть на вході, а батьки вже знають, що вона у школі. Це підвищить рівень безпеки та відповідальності школярів”.

Крім всього, картка ЮНІОРА – це інструмент самодисципліни. Використовуючи її, діти навчаються правильно витрачати кошти, заощаджувати, накопичувати. Для того, щоб робити це грамотно ПриватБанк безкоштовно пропонує спеціальні навчальні програми. Протягом року працює БізнесШкола Юніорбанку. Тут, на щотижневих заняттях кращі фахівці банку та сертифіковані тренери навчать дітей і підлітків фінансової грамотності та вмінню використовувати сучасні банківські інструменти.

Щорічно у Харківській області БізнесШколу ЮніорБанка закінчують близько 500 школярів. На сьогоднішній день в області 17 500 дітей користуються картками