Установчі збори щодо формування складу ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації

16 лютого 2016 року на базі Центру науки, культури та мистецтва «Харківський будинок вчених» відбулися установчі збори щодо формування складу ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації.

Урочисті збори відкрив заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Бабічев А.В.

Учасників заходу привітав голова Північно-Східного наукового центру Національної академії наук  і Міністерства освіти і науки  України, академік Національної академії наук України Семіноженко В.П.

У ході установчих зборів було сформовано склад ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації в кількості 30 осіб. До складу ради увійшли голови рад молодих вчених вищих навчальних закладів, академічних та галузевих наукових установ.

На першому засіданні ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації  шляхом таємного голосування було обрано його керівний склад: голову ради, першого заступника голови, чотирьох заступників голови  та секретаря ради.

Головою ради молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації обрано Куфтеріну Наталію Сергіївну – кандидата медичних наук, доцента кафедри неврології № 1, голову ради молодих вчених та фахівців Харківського національного медичного університету.

 

додатково. Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 03.02.2017 № 38 рада молодих вчених при Харківській обласній державній адміністрації є колегіальним виборним дорадчим органом, утвореним для забезпечення захисту прав та інтересів молодих вчених.

Метою діяльності ради є сприяння реалізації  прав молодих вчених щодо їх участі у формуванні та реалізації державної політики у сфері наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, забезпечення їх активної участі у проведенні наукових досліджень та захисту їх прав та інтересів.

Склад ради обирається строком на п’ять років, а голова ради обирається строком на два з половиною роки з правом подальшого переобрання.