Відбувся ІV (підсумковий) етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Харківської області

18 лютого 2017 року в Центрі професійного розвитку працівників освіти КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» (вул. Світла, 41) відбувся ІV (підсумковий) етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови   імені Петра Яцика для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Харківської області.

Конкурс проводиться з метою сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання в молодого покоління українців поваги до мови свого народу, почуття патріотизму та національної свідомості.

У ІV (підсумковому) етапі взяли участь 25 переможців ІІІ (обласного) етапу конкурсу: 20 учнів загальноосвітніх, 5 учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області.

Учасників ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика привітав відомий харківський письменник, представник Ліги українських меценатів Бойко В.С., який і доставив завдання ІV (підсумкового) етапу конкурсу.

Учні виконали конкурсні роботи, які того ж дня були відправлені до м. Києва, де працюватиме журі конкурсу.

Переможців буде визначено у березні – квітні 2017 року спільним рішенням оргкомітету та журі ІV (підсумкового етапу) ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.