“Труханівська Січ”

Сьогодні, 17 березня 2017 року, до Харкова прибув п’ятий потяг Єднання України “Труханівська Січ”. З хлібом-сіллю у супроводі оркестру Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба гостей зустрічали представники Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту науки та освіти Харківської обласної державної адміністрації, Харківського духовенства та громадських організацій.

Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій за підтримки Президента України в рамках реалізації програми з підтримки національної єдності. Мета заходу – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури. Проект спрямований на піднесення патріотичного духу громадян, розвиток волонтерського руху, активізацію міжрегіонального співробітництва, посилення діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України.

Упродовж 16 днів, з 9 по 24 березня, пасажири цього поїзда – волонтери, студенти, школярі, громадські діячі та військові зі східних та західних областей –  подорожуватимуть містами України. У заході беруть участь близько 350 дітей з усієї України. Найбільше учасників – з Донеччини та Луганщини. Молодь, яка піклується про своє майбутнє, їде налагоджувати прямий діалог з однолітками в містах за маршрутом потяга та вчитися спілкуванню з органами влади.

Проект розпочав свою роботу в Києві, 12 березня поїзд Єднання України зустрічали мешканці Коростеня, 13 березня – Житомира, 14 березня – Умані, 15 березня – Кропивницького, 16 березня – Полтави. Заплановано також відвідування Сум, Глухова, Крут, Чернігова, Славутича та  Яготина. Під час подорожі заплановано ознайомлення з історією міст, віддання шани героям Небесної Сотні та вшанування загиблих на Сході захисників Вітчизни.

Безпосередньо у Харкові гості пройшли Ходою до пам’ятних місць, пов’язаних з боротьбою за незалежність української держави, поспілкувались з своїми однолітками з вищих навчальних закладів м. Харкова. Організували спільний концерт в актовій залі Харківського національного університету радіоелектроніки.