Відбувся обласний семінар-практикум для викладачів біології та хімії професійно-технічних навчальних закладів області

16 березня 2017 року на базі Харківського професійного ліцею машинобудування відбувся обласний семінар-практикум для викладачів біології та хімії за темою: «Ефективні засоби комунікації педагога з учнівським колективом», у роботі якого взяли участь 28 учасників.

У ході семінару викладачем Коцюр І.М. було проведено відкритий урок з хімії за темою: «Колообіг Оксигену, Карбону та Нітрогену в природі», методичною метою якого було продемонструвати використання проектних технологій для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках хімії.

Учасники семінару прослухали лекцію методиста НМЦ ПТО у Харківській області Дробної В.А. на тему: «Організація та проведення інтелектуальних змагань серед учнів ПТНЗ: практика та шляхи удосконалення роботи з обдарованими учнями».

У ході семінарського заняття викладачі поділилися досвідом роботи  щодо врахування індивідуальних особливостей учнів у процесі навчання та виховання. Після цього на практичному занятті у тренінговій формі викладачі ознайомилися з засобами ефективного спілкування з учнями, відпрацювали деякі інтерактивні прийоми роботи з учнями на уроці та у позаурочній роботі.