Про підсумки проведення Всеукраїнського семінару-практикуму з хореографічного мистецтва

22-24 березня 2017 року на базі Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбувся Всеукраїнський  семінар-практикум з хореографічного мистецтва «Традиції та інновації у хореографічній освіті в умовах багатопрофільного позашкільного навчального закладу». У заході взяли участь  85 учасників з 11 областей України та Харківської області.

Учасників семінару привітала Байназарова О.О. – заступник начальника управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник відділу дошкільної, загальної середньої, корекційної та позашкільної освіти.

З  доповідями виступили Федосєєва С.В., директор КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», Галенко Р.О., завідувач відділу «Ансамбль танцю «Щасливе дитинство» КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості».

У рамках семінару учасники обмінялись досвідом роботи з питань:

– роль позашкільних навчальних закладів у допрофесійній освіті та професійному самовизначенні особистості;

– традиції та інновації в організації навчально-виховного процесу в роботі ансамблю танцю «Щасливе дитинство»;

– організація допрофесійної освіти з хореографії на вищому рівні навчання.

Також з доповідями виступили Морозко Л.Г., заслужений працівник культури України, доцент, кандидат філософських наук, директор КЗ «Харківський вищий коледж мистецтв», та Б.М. Колногузенко, народний артист України, професор, академік, декан факультету хореографічного мистецтва Харківської державної академії культури.

Фахівці  КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості», КЗ «Харківський вищий коледж мистецтв», Харківської державної академії культури  провели практичні майстер-класи та відкриті заняття за участі вихованців народного художнього колективу ансамблю танцю «Щасливе дитинство» та студентів Комунального закладу «Харківський вищий коледж мистецтв» і Харківської державної академії культури.

Заключною подією став показ авторського мюзиклу «Ти особливий» у виконанні вихованців ансамблю танцю «Щасливе дитинство».