Обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» у 2016/2017 навчальному році

5 квітня  2017 року на базі Харківського професійного електротехнічного ліцею відбувся ІІ (обласний) етап конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ області з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». У Конкурсі взяли участь 5 учнів ПТНЗ Харкова та Харківської області, які стали переможцями I (внутрішньоліцейного) етапу.

Учасників Конкурсу привітали Назарець З.О., завідуюча лабораторією професійної підготовки НМЦ ПТО у Харківській області, Назарова Т.С., методист НМЦ ПТО у Харківській області. Також з привітаннями виступив  Салтанов Юрій Вікторович,  директор Харківського професійного електротехнічного ліцею, який побажав успіхів у виконанні конкурсних завдань.

Конкурс складався із двох турів: теоретичного і практичного.

І (теоретичний) тур передбачав перевірку професійно-теоретичних знань із предметів: «Спецтехнологія», «Електроматеріалознавство»,  «Читання креслень»,  «Електротехніка з основами промислової  електроніки»,  «Охорона праці», та  включав в себе:

–  виконання тестових завдань на персональному комп’ютері (60 питань з чотирма варіантами відповіді, з яких одна правильна;

– виконання розрахункової задачі з предмета  «Електротехніка з основами промислової електроніки»  з теми «Електричні машини» (асинхронний коротко замкнутий двигун).

Завдання ІІ (практичного) туру  складалося з виконання двох завдань і містило в собі:

  • І завдання – знаходження несправностей підключення електричних апаратів обліку і захисту в низьковольтних розподільних пристроях, складання електричного кола керування освітленням з декількох місць, за наданою схемою;
  • ІІ завдання – складання силового кола та кола керування трифазним асинхронним електродвигуном з короткозамкнутим ротором за допомогою реверсивного магнітного пускача з 2-х місць з обмеженням руху за допомогою кінцевих вимикачів.

Оцінювало роботу учасників Конкурсу компетентне журі, яке  відзначило високий рівень професійної майстерності  учасників Конкурсу.

Завершився Конкурс підрахунком балів та визначенням переможців.

Переможцями Конкурсу стали: Кальченко Веніамін, учень Харківського професійного електротехнічного ліцею; Кошова Валентина, учениця Зміївського професійного енергетичного ліцею;  Карнаух Володимир, учень Шевченківського професійного аграрного  ліцею.