Про результати участі команди Харківської області у ІІІ (фінальному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

Упродовж березня – квітня 2017 року в м. Києві відбувся ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 12 наукових відділеннях  (63 секції).

Команду Харківської області представляли 60 учнів у 61 секції Малої академії наук України, з них 43 учасники вибороли призові місця: І – 9, ІІ – 16, ІІІ – 18. Із загальної кількості переможців всі 5 учасників із сільських районів області (Балаклійського, Валківського, Лозівського та Нововодолазького) посіли призові місця.

Школярі показали високий рівень теоретичних знань, успішно виступили під час захисту, представили цікаві й актуальні наукові дослідження.

Із 12-ти наукових відділень МАН наша команда увійшла до трійки лідерів у 6-ти відділеннях: хімії та біології, екології та аграрних наук, фізики і астрономії, філософії та суспільствознавства, мовознавства та комп’ютерних наук.

Харківська область у конкурсі-захисті Малої академії наук багато років є лідером серед регіонів України. Успішний виступ юних дослідників у 2017 році також підтвердив високий рівень підготовки учасників, що свідчить про значний потенціал і позитивну динаміку розвитку Харківського територіального відділення Малої академії наук України.