Навчально-методичний семінар для посадових осіб, які відповідають за питання цивільного захисту в інтернатних, позашкільних навчальних закладах Харківської області

25 квітня 2017 року обласний методичний кабінет Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області провів навчально-методичний семінар для посадових осіб, які відповідають за питання цивільного захисту в інтернатних, позашкільних навчальних закладах Харківської області.

Семінар підготовлено і проведено за активного сприяння Департаменту науки і освіти Харківської ОДА. В заході взяли участь представники Шевченківського районного відділу у м.Харкові ГУ ДСНС України у Харківській області, посадові особи, які відповідають за питання цивільного захисту в інтернатних, позашкільних навчальних закладах Харківської області.

Основне завдання семінару – визначити основні напрямки організації цивільного захисту в інтернатних, позашкільних навчальних закладах Харківської області; показати доцільність здійснення інноваційної діяльності в інтернатних, позашкільних навчальних закладах, спрямованих на вдосконалення вирішення питань безпеки; виробити концепцію реалізації заходів цивільного захисту, вдосконалити структуру і зміст етапів їх проведення; довести необхідність взаємодії інтернатних установ зі спеціальними службами при вирішенні головних завдань безпеки та надати методичну допомогу з питань планування, організації та проведення заходів цивільного захисту в інтернатних, позашкільних навчальних закладах, підготовка та організація інших заходів з безпеки життєдіяльності в закладах освіти.

Відкрив навчально-методичний семінар та привітав присутніх головний спеціаліст відділу науки, вищої та професійної освіти Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Геннадій Майський, який зауважив, що проведення такого заходу повинно сприяти більш якісній підготовці персоналу, вихованців та проведенню заходів цивільного захисту в інтернатних, позашкільних навчальних закладах.

Учасників семінару також привітав Олександр Білоусов, директор комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс імені В.Г. Короленка» Харківської обласної ради, в актовій залі якого зібралися присутні.

Далі перед учасниками семінару виступив завідувач обласного методичного кабінету Сергій Рачков який представив учасникам семінару доповідь щодо модернізації законодавчої бази ведення цивільного захисту та практичне її втілення як шлях вирішення питань ЦЗ та БЖД в інтернатних установах.

Щодо питань організації та проведення об’єктових тренувань в інтернатних, позашкільних навчальних закладах, взаємодії з районними відділами ДСНС України в Харківській області під час проведення заходів цивільного захисту виступив провідний фахівець Шевченківського районного відділу у м.Харкові ГУ ДСНС України у Харківській області Олег Карабут, майор служби цивільного захисту.

З рекомендаціями щодо механізмів рівного доступу  інтернатних установ до ефективного вирішення питань безпеки, методики організації цивільного захисту та проведення основних заходів, здійснення методичного супроводу практичних заходів та заходів пожежної безпеки в інтернатних установах, створення бази даних інформаційних ресурсів з питань ЦЗ та  БЖД та оглядом методичної літератури, що розроблена і випущена педагогічними працівниками НМЦ ЦЗ та БЖД Харківської області виступили методисти обласного методичного кабінету Вікторія Черепаха та  Сергій Рашкевич.

 

Під час роботи семінару кожен із присутніх мав можливість висловити свою точку зору на проблеми і, таким чином, знайти правильний шлях до їх вирішення.

Підводячи підсумки навчально-методичного семінару, завідувач  обласного методичного кабінету Сергій Рачков заросив посадових осіб, які відповідають за питання цивільного захисту в інтернатних, позашкільних навчальних закладах Харківської області до співпраці у подальшому.

На цьому навчально-методичний семінар закінчив свою роботу.