Відкриття Навчально-практичного центру сучасних швейних технологій та дизайну Харківського професійного ліцею швейного і хутрового виробництва

26 квітня 2017 року за участю заступника голови – керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації Бабічева А.В. у Харківському професійному  ліцеї швейного та хутрового виробництва відбулося урочисте відкриття Навчально-практичного центру сучасних швейних технологій та дизайну.

Саме цей навчальний заклад увійшов до пілотного проекту Уряду з модернізації підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Швачка. Кравець. Закрійник». В результаті цього, училище отримало новітнє швейне обладнання на суму 330 тис. грн. для створення сучасного центру професійної підготовки кравців, закрійників. Завдяки наполегливої праці колективу всі організаційні та ремонтні роботи були проведені своєчасно, обладнання встановлене, перевірене і готове до експлуатації.

Використання в навчальному процесі новітніх виробничих технологій дозволить педагогічному колективу в повній мірі застосовувати в навчально-виробничому процесі сучасні інноваційні технології, здійснювати шляхом співробітництва і взаємодії постійний зв’язок між підприємствами – замовниками робітничих кадрів та іншими професійно-технічними навчальними закладами з метою поширення педагогічних та виробничих технологій, інформації щодо новітніх матеріалів, інструментів та обладнання.

У рамках заходу за участю Бабічева А.В., представників обласної ради профспілок легкої промисловості, роботодавців – керівників підприємств  швейної промисловості ТОВ виробнича організація «Харків», ПП «Основ’янка», ISO Ltd, ПП Синельник,  фабрика «Слобожанка» були обговорені  питання підвищення якості та конкурентоспроможності професійно-технічної освіти для молоді відповідно до вимог інноваційного розвитку та економіки Харківського регіону.

Учасників заходу привітали виконавці та творчі колективи ліцею.