Всеукраїнський фестиваль робототехніки Robotica-2017

Третій рік поспіль команда учнів «Step to Dream Lego Architecture» Комунального закладу «Харківський санаторний навчально-виховний комплекс №13» Харківської обласної ради брала участь у дитячому архітектурному конкурсі  Всеукраїнського фестивалю робототехніки Robotica-2017.

Тема цьогорічних змагань носила назву «Столиці світу». Заклад представив  столицю Азербайджану – Баку, побудовану за власним проектом з використанням конструктора lego system. Команда, у складі якої були п’ять учасників, під керівництвом учителя образотворчого мистецтва Дар’ї Запівалової презентувала особливості архітектурного проекту, в якому  відображено всю велич і неповторність міста Баку. За рішенням професійного журі юні харківські архітектори здобули першість у номінації «Найкраща презентація проекту» та отримали відповідний диплом.

У роботі Всеукраїнського фестивалю робототехніки Robotica-2017 взяла  участь Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка привітала учасників конкурсу та наголосила на важливості проектної діяльності учнів з LEGO-конструювання, як одного з діючих напрямів STEM-освіти.

Члени команди мали чудову змогу поспілкуватися з провідними архітекторами, дизайнерами, представниками інших команд, поділитися власним досвідом та дізнатися більше про культуру і традиції країн світу.