Відбулося спільне засідання

23 травня 2017 року відбулося спільне засідання Ради завідувачів дошкільних навчальних закладів Харківської області та місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» Харківської області.

У ході роботи члени громадських організацій проінформовані про стан охоплення дошкільною освітою в області; про інклюзію в освіті: підхід, заснований на правах людини.

Відбулося обговорення питання щодо підсумків проведення обласного конкурсу «Кращий вихователь Харківщини» у 2017 році та особливостей проведення конкурсу у 2018 році.

Надано інформацію про участь делегації Харківської області у заключній конференції у м. Київ  щодо реалізації проекту «Садочок – простір дружній до дитини» за ініціативи Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» спільно з представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та  підтримки Міністерства освіти і науки України.

Учасники спільного засідання ознайомлені з результатами впровадження методики  «Лялька, як персона» в межах реалізації проекту «Садочок – простір дружній до дитини» у Чугуївському дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) № 12 Чугуївської міської ради Харківської області.

Обговорено питання щодо особливостей формування життєвої компетентності сучасного дошкільника засобами ігрової діяльності та залучення членів  громадських організацій регіону  до підготовки матеріалів з досвіду роботи ДНЗ для проведення у жовтні 2017 року в Харківській області  Всеукраїнського науково-практичного семінару для методистів з дошкільної освіти інститутів/академій післядипломної/неперервної освіти  на тему «Іграшки та ігрові посібники в системі засобів формування життєвої компетентності дітей дошкільного віку».