Проведено нараду-семінар

07 червня 2017 року відповідно до плану роботи Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації проведено нараду-семінар спільно з Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» за темою: «Підсумки роботи дошкільних навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році, завдання на літній оздоровчий період та на 2017/2018 навчальний рік»

У заході взяли участь спеціалісти місцевих органів управління освітою, методисти районних (міських) методичних кабінетів, відповідальних за організацію дошкільної освіти, заступники директорів з навчально-виховної роботи навчально-виховних комплексів обласного підпорядкування та представники об’єднаних територіальних громад.

Мета наради-семінару полягала у визначенні пріоритетних завдань діяльності дошкільних навчальних закладів на літній оздоровчий період та 2017/2018 навчальний рік.

Під час заходу обговорено актуальні питання про створення умов для забезпечення якісної доступної дошкільної освіти в Харківській області, санітарно-гігієнічні вимоги  щодо функціонування дошкільних навчальних закладів у літній оздоровчий період. Проведено аналіз методичної роботи з педагогічними працівниками дошкільних навчальних закладів регіону у 2016/2017 н.р. та завдання  з підготовки до 2017/2018 н.р.

Також надано рекомендації стосовно модернізації підходів до організації навчально-виховного процесу в дошкільному навчальному закладі, у тому числі з дітьми з особливими потребами (в групах компенсуючого типу та інклюзивних); особливостей формування життєвої компетентності сучасного дошкільника засобами ігрової діяльності; інноваційних форм та засобів мовленнєвого розвитку дошкільників.

Учасники заходу проінформовані про результати участі у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Шляхи оптимізації взаємодії педагогів дошкільних навчальних закладів і батьків вихованців у реалізації проекту АФЛАТОТ», Всеукраїнській заключній конференції щодо реалізації проекту  «Садочок − простір дружній до дитини».

За результатами проведення наради-семінару учасники отримали матеріали заходу в  електронному вигляді, в яких зазначені рекомендації, шляхи вирішення поставлених завдань.