Про проведення Всеукраїнської наукової конференції «Гетьман Мазепа: історична постать у контексті процесів українського державотворення»

23 червня 2017 р. з нагоди 330-річчя обрання Івана Мазепи Гетьманом України у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Гетьман Мазепа: історична постать у контексті процесів українського державотворення».

Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Харківська обласна державна адміністрація, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди та Громадська рада з відзначення 330-річчя обрання Івана Мазепи.

Учасники заходу із багатьох міст України обговорили суспільно-історичну роль гетьмана Івана Мазепи, а також його культурно-просвітницьку та меценатську діяльність. Для наукової молоді сформована окрема секція з доповідями різної тематики.

Від Харківської обласної державної адміністрації учасників заходу привітав заступник директора Департаменту науки і освіти  Харківської обласної державної адміністрації   О.О. Труш.