Про проведення Генеральної Асамблеї Європейського молодіжного парламенту – Україна

15 липня на базі КЗ «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбулося засідання Генеральної Асамблеї  Європейського молодіжного парламенту – Україна. Тема цьогорічного засідання – «Забезпечуючи майбутнє».

Формат заходу полягав у моделюванні роботи комітетів Європейського Парламенту. Генеральна Асамблея  є місцем для обговорення презентацій напрацювань комітетів,  обґрунтувань доцільності запропонованих рішень, відстоювання їх у ході дебатів  та голосування «за» чи «проти» прийняття кожної з резолюцій. Серед питань, що розглядалися 8 комітетами були багатомовність, гендерна рівність, обіг крипто валюти, терористичні загрози тощо.

Від обласної державної адміністрації учасників заходу привітав заступник директора Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації – начальник управління освіти і науки В.В. Ігнатьєв.

За підсумками проведення усіх етапів XI Національної відбіркової конференції команда журі, що спостерігала весь час за учасниками, має право відбору кількох найактивніших для участі в міжнародних сесіях та форумах Європейського молодіжного парламенту в складі делегації від України.