Відкриття нового спортивного майданчика зі штучним покриттям у Регіональному механіко-технічному центрі професійної освіти в Харкові

Напередодні матчу Україна – Туреччина в нашому регіоні проходить низка спільних заходів ХОДА та Федерації футболу України.

Серед них – відкриття нового спортивного майданчика зі штучним покриттям у Регіональному механіко-технічному центрі професійної освіти в Харкові.

З проханням побудувати на території центру поле для міні-футболу до Юлії Світличної звернувся тренер команди навчального закладу Євген Васильєв. Керівник області відгукнулася на прохання спортсменів та заручилася підтримкою Федерації футболу України у вирішенні цього питання. Сучасний майданчик зі штучним покриттям було побудовано в найкоротші строки – протягом літніх канікул.

«Цей навчальний рік ми починаємо відкриттям важливих масштабних об’єктів у Харківській області. Вчора разом із Президентом України Петром Порошенком ми відкрили нове відділення в перинатальному центрі, сучасну школу в Пісочині та найбільший ЦНАП в Україні. Наша команда доводить, що не словом, а ділом можна робити великі справи та здійснювати те, що ще вчора було лише мрією, – сказала голова ХОДА. – І мені приємно, що ваша мрія – власний футбольний майданчик – також здійснилася».

Юлія Світлична наголосила, що розвиток спорту є одним з головних пріоритетів обласної адміністрації, та нагадала, що на Харківщині прийнято програму, згідно з якою подібні сучасні майданчики будуть встановлені в усіх районах області.

«Уже обрано 10 районів, де будуть встановлені майданчики, кошти на це виділено з обласного бюджету. За підтримки Федерації футболу України вже наступного року майданчики з’являться й в усіх інших районах. Вони будуть доступні для всієї молоді, яка хоче займатися спортом», – розповіла керівник області.

За словами Андрія Павелка, федерація готова підтримувати всі ініціативи керівництва ХОДА щодо розвитку спортивного руху.

«Харківщина – особливий для нас регіон. Зацікавленість у розвитку спорту та співпраця керівництва області з Федерацією футболу має стати прикладом для всіх областей України. Результати цієї співпраці видно одразу, – підкреслив Андрій Павелко. – Ми, безумовно, підтримали рішення голови ХОДА встановити майданчик у цьому закладі. Адже саме в таких нерозбещених увагою та далеких від центру міста закладах часто навчаються обдаровані спортсмени. І їм потрібно дати можливість розвивати здібності. Також ми підтримуємо ініціативу Юлії Світличної щодо встановлення майданчиків для міні-футболу в усіх районах області. Це сучасні майданчики, на яких можна займатися спортом в будь-яку погоду будь-якої пори року. Майданчики, які встановлюються на Харківщині, мають стати стандартом для всієї країни».