Вітаємо академіка М.Ф. Шульгу з ювілеєм!

15 вересня 2017 року  виповнюється 70 років Миколі Федоровичу Шульзі – Генеральному директору ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, академіку Національної академії наук України.

Микола Федорович –  видатний фізик, чиї наукові досягнення широко відомі у наукових колах всього світу, лауреат багатьох премій,  представник України у низці міжнародних проектів з проблем фізики взаємодії частинок великої енергії з кристалічними структурами та фізики високих енергій.

Із 1973 року і по сьогодні життєвий і науковий шлях Миколи Федоровича  пов’язаний із  провідною науковою установою не тільки Харківщини, а й України – ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України.

Широта наукових інтересів і ерудиція, відданість науці і висока вимогливість до себе, постійна увага до учнів і колег, доброзичливість і готовність надати допомогу добре відомі всім, кому доводилося зустрічатися і працювати з Миколою Федоровичем.

З нагоди поважної та прекрасної ювілейної дати бажаємо Миколі Федоровичу міцного здоров’я, доброго настрою, талановитих учнів і нових наукових відкриттів!