У Харківській області стартує інформаційно-сервісний проект «Ліцензування освітньої діяльності в електронній формі»

З метою дебюрократизації управління системою освіти, спрощення ведення документообігу навчальних закладів у Харківській області стартує інформаційно-сервісний проект «Ліцензування освітньої діяльності в електронній формі».

Ініціаторами та координаторами проекту є Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Комунальний вищий навчальний заклад «Харківська академія неперервної освіти», ТОВ «Нові знання» (технологічне забезпечення).

Програма реалізації проекту схвалена Колегією Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та спрямована на задоволення таких потреб модернізації освіти, як:

– структуризація інформаційних потоків у сфері управління освітою;

– автоматизація аналізу управлінських рішень та процесів їх прийняття;

– побудова мережевих (електронних) моделей управління в галузі освіти, зорієнтованих на прийняття ефективних та неупереджених управлінських рішень.

До реалізації проекту залучаються всі загальноосвітні, дошкільні навчальні заклади та місцеві органи управління освітою Харківської області.

У подальшому планується долучити до реалізації проекту органи управління освітою, загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади інших областей України.