Про результати участі у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор Дослідник – 2017»

У квітні – травні 2017 року Національним центром «Мала академія наук України» був проведений VІІІ Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор. Дослідник» для учнів 7-10-х класів. Конкурс традиційно проводився в номінаціях «Історія», «Екологія», «Техніка», «Астрономія».

Загалом у Всеукраїнському конкурсі «МАН-Юніор Дослідник – 2017» взяли участь 443 учні, які представили 420 робіт із 22 областей України та м. Києва.

Беззаперечним лідером за кількістю представлених на конкурс проектів є Харківщина (77 проектів), яка утримує також і перше місце за кількістю призерів конкурсу (17). За Харківською областю йдуть Донецька (38 проектів), Сумська (27), Миколаївська (26), Закарпатська (25) та Волинська (25) області.

Журі конкурсу відзначило високий загальний рівень дослідницьких робіт, представлених учнями на он-лайн захисті, актуальність та практичну спрямованість робіт, використання місцевого матеріалу, належний рівень підготовки учнів до публічного захисту.

Успішний виступ юних дослідників у конкурсах «МАН-Юніор. Дослідник» та конкурсі-захисті Малої академії наук у 2017 році підтвердив високий рівень підготовки учасників, що свідчить про значний потенціал і позитивну динаміку розвитку Харківського територіального відділення Малої академії наук України.