Про експертну зустріч «Впровадження в Україні освітньої галузі «Комунікативістика»

02 листопада 2017 р. на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України в режимі відео конференції відбулася експертна зустріч за темою «Впровадження в Україні освітньої галузі «Комунікативістика» за участі представників Міністерства освіти і науки України,  Міністерства інформаційної політики України та фахівців з декількох областей України.  Від Харківської  області у заході взяли участь представники вищих навчальних закладів, де здійснюється підготовка із спеціальностей відповідної сфери.

До обговорення був представлений проект  постанови КМУ «Про внесення зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р.№ 266».

Проект нормативного акта підготовлений з метою  актуалізації освітніх процесів до потреб сучасного суспільства, розвитку як суспільних, так і урядових комунікацій та забезпечення інформаційної сфери якісними професійними кадрами, освітня підготовка яких здійснюватиметься у відповідності до вимог часу.

Під час обговорення було зазначено, що на сьогоднішній день в Україні динамічно розвивається широкий спектр різних форм та видів суспільних відносин, предметом яких є комунікативна взаємодія між суб’єктами. До цієї сфери відносин належать журналістика, інформаційний моніторинг та аналітика, що в останні роки вже стали самостійним напрямком професійної діяльності, зв’язки з громадськістю, розвиток стратегічних, в т.ч. кризових комунікацій, становлення та вдосконалення урядових комунікації, тощо. Усі ці напрямки потребують залучення молодих спеціалістів, а відповідно – сучасної системи підготовки професійних кадрів на базі вищих навчальних закладів.