Студентські дебати «Гендер в освіті»

14 грудня 2017 р. в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця відбулася перша гра студентських дебатів «Гендер в освіті» в рамках реалізації міжнародного проекту «Планування гендерної рівності в наукових дослідженнях у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій».

Дебати – командна, рольова інтелектуальна гра, суть якої полягає в тому, що обрані команди аргументовано доводять тезу, запропоновану до обговорення, а інші – опонують їй. У дебатах взяли участь студенти Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського національного університету імені  В. Н. Каразіна.

Переможці дебатів та  вікторини, проведеної Інформаційним Центром ЄС  ХНЕУ ім. С. Кузнеця «Європейський шлях Республіки Польща», отримали подарунки.

 

Довідково. Проект фінансується Європейським Союзом в межах програми HORIZON 2020, найбільшої програми ЄС, спрямованої на підтримку досліджень та інноваційних розробок. Основна мета проекту EQUAL-IST полягає у впровадженні структурних змін для підвищення гендерної рівності в установах, що займаються науковими дослідженнями в галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій і спрямований на підтримку процесів розробки та впровадження планів гендерної рівності в університетах і науково-дослідних організаціях Європи. Проект має забезпечити гендерну рівність та позитивні зміни у трьох основних напрямах: по-перше, в процесах внутрішньо університетського управління, в тому числі в процесах управління персоналом, по-друге, в процесах організації та проведення наукових досліджень, по-третє, в процесах навчання та взаємодії зі студентами та внутрішніх комунікацій.