«Крізь скляну стелю»

20 грудня 2017 р. у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця в рамках проекту Horizon2020 EQUAL-IST «Планування гендерної рівності в наукових дослідженнях у галузі комп’ютерних наук та інформаційних технологій» Центр гендерної культури презентував студентам та студенткам нову методичну розробку – інтерактивну настільну гру «Крізь скляну стелю». «Скляна стеля» – невидимі й формально не означені бар’єри, що перешкоджають кар’єрному зростанню жінок. Ці перешкоди зумовлені як гендерними стереотипами про другосортність, меншовартість жінок, обмеженість їх здібностей, так і страхом успіху, який нерідко вражає працюючих жінок. Така гра для студентства –  це можливість перевести фокус уваги з існуючих гендерних стереотипів на історичні події, обумовлені боротьбою жінок за свої права, що сформували сучасне суспільство. Ігрове поле та картки відображають такі події та дозволяють проводити гру в різних форматах: вікторин,  дебатів, обговорень, командних або індивідуальних змагань.

Результати та враження підтвердили: ігровий тренінг «Крізь скляну стелю» може стати дієвим інструментом формування свідомого погляду на рівні права та можливості жінок та чоловіків, як запоруки сталого розвитку суспільства.

Центр гендерної культури запрошує до спільної роботи з проведення ігрових тренінгів Гендерні центри закладів вищої освіти, представників та представниць освітніх та культурних закладів, а також інших зацікавлених осіб, які працюють в сфері гендерної просвіти та становлення гендерної рівності.