Відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти

28 лютого 2018 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Регіональний центр професійно-технічної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну» відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти за темою: «Педагогічні засади організації та методики виховної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

У ході семінару-практикуму були заслухані виступи-презентації з питань:

  • Формування позитивного іміджу навчального закладу засобами профорієнтаційної роботи (Кузнецов В.М., к.п.н., директор ДПТНЗ «Регіональний центр професійно-технічної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну»).
  • Профорієнтація в дії: форми, методи, напрямки роботи (Коровкіна Л.С., заступник директора з навчально-виховної роботи ДПТНЗ «Регіональний центр професійно-технічної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства, торгівлі та дизайну»).
  • Організаційно-педагогічні форми роботи щодо вдосконалення виховного процесу у ЗПО на засадах компетентнісного підходу (Бронскова О.В., методист НМЦ ПТО у Харківській області).

Для педагогічних працівників була проведена екскурсія до постійно діючого музею Центру, де представлено роботи учнів з декоративно-прикладного мистецтва.

Наступним етапом роботи семінару-практикуму була театралізована презентація участі учнівської молоді у профорієнтаційній роботі «Профорієнтаційний десант».

Завершився семінар підведенням підсумків та прийняттям рішень щодо удосконалення виховної роботи.