Відбулися урочистості, присвячені 204-й річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка

16 березня 2018 року в КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради відбулися урочистості, присвячені 204-й річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка, під час яких були вручені дипломи 39-ти переможцям обласного етапу VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та 45-ти – ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

В урочистостях узяла участь Ю.О. Світлична, голова Харківської обласної державної адміністрації, яка привітала найкращих знавців української мови та творчості видатного українського митця Т.Г. Шевченка, а також їхніх наставників. У своєму зверненні до учнів, студентів і педагогів Юлія Олександрівна наголосила на необхідності піднесення престижу української мови під час розбудови держави, піднесення її авторитету на міжнародному рівні. Також відмітила значущість мовно-літературних конкурсів для підвищення рівня загальної мовної культури  учнівської та студентської молоді. Губернатор відзначила щорічні високі результати харків’ян на всеукраїнському рівні: у 2016/2017 навчальному році 12 школярів, 2 учні закладів професійно-технічної освіти та 8 студентів стали переможцями фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, 4-м харківським школярам та студентам у 2017 році було присуджено стипендію Президента України.

Цього навчального року переможці обласних етапів VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика взяли участь у фінальних етапах конкурсів, які проведено в лютому 2018 року в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».