Обласний семінар-практикум для викладачів української мови і літератури, українського ділового мовлення

21 березня 2018 року на базі Харківського професійного ліцеї будівництва та автотранспорту відбувся обласний семінар-практикум для викладачів української мови і літератури. Тема семінару: «Впровадження компетентнісного підходу до уроку через використання сучасних технологій».

У роботі семінару брали участь представники 24 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області.

Учасників семінару привітала заступник директора з НВР Бережна Г.О.

Викладачі ознайомили учасників із своїм баченням і досвідом використання інтерактивних методів навчання та ІКТ для формування мовної компетентності учнів на уроках української мови. З доповідями, які супроводжувалися презентаціями, виступили: Ягодіна Н.І., викладач української мови і літератури Чугуївського професійного аграрного ліцею, Сухобойченко В.В., викладач української мови та літератури ПТУ № 60 смт Кегичівка Харківської області.

Озеряна К.В., викладач української мови і літератури Харківського професійного ліцею будівництва та автотранспорту, провела показовий урок з української мови (ІІІ курс,10 клас). Тема уроку «Числівник як частина мови».

Ярошенко Ю.О., методист НМЦ ПТО у Харківській області, зробив огляд публікацій у  фахових виданнях, розповів про результати олімпіади з української мови та літератури.

Завершився обласний семінар-практикум обговоренням продемонстрованих заходів, плануванням подальшої роботи з міжкурсової підготовки педагогічних працівників у світлі реформування системи освіти в Україні.