Квестом «Вулицями жіночої історії» завершилось проведення «Місяця жіночої історії» на Харківщині

30 березня 2018 р. студентська молодь взяла участь у квесті «Вулицями жіночої історії». На пошуки відомих жіночих постатей, які відіграли непересічну роль  в історії міста, відправилися команди Гендерних центрів наступних вишів:

– Українська інженерно-педагогічна академія;

– Харківський державний університет харчування та торгівлі;

– Харківський національний університет Повітряних Сил імені І.Кожедуба;

– Харківський національний медичний університет;

– КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради;

– Харківський національний університет внутрішніх справ;

– Харківський національний педагогічний університет імені Г. С.Сковороди;

– Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка;

– ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну».

Завдання квесту носили творчий та дослідницький характер і були спрямовані на пошук інформації про видатних жінок Харківщини. Усі команди стартували від Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки, завітали до Історичного та Літературного музеїв, відвідали виставковий зал Харківського художнього музею, де раніше знаходилася недільна жіноча школа, організована Христиною Алчевською; відвідали Музей-квартиру Гризодубових і Музей жіночої та гендерної історії.

Виконання завдань супроводжувалося творчими відео-звітами, фотографіями та публікаціями з міста дослідження в соціальних мережах із хештегом #‎жіночаісторія.

Усі команди успішно впоралися із завданням і фінішували в Центрі сучасного мистецтва Єрмилов Центрі, де отримали пам’ятні подарунки на згадку про цей цікавий захід.

Квест проводився у рамках реалізації проекту Європейського Союзу «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді» за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.