Про відкриття Центру трансферу технологій «Мегаполіс» Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова

20 квітня 2018 р. за участі заступника голови Харківської обласної державної адміністрації А.В. Бабічева у рамках обласних заходів з нагоди відзначення 100-річчя Національної академії наук України в Харківському національному університеті міського господарства  ім. О.М. Бекетова відкрився Центр трансферу технологій «Мегаполіс» – інноваційна платформа, що поєднає науку і бізнес.

Центр створений з метою розвитку наукової та творчої діяльності студентів і молодих науковців, що дозволить отримати креативні ідеї й побудувати нове небайдуже до розвитку України суспільство. Висвітлення провідних розробок та проектів ХНУМГ ім. О.М. Бекетова  спростить доступ органів влади та комерційних структур до інноваційних розробок та пришвидшить інтеграцію винаходів в господарську діяльність підприємств. Концепція відкритого простору Центру надихатиме до співпраці науковців та студенів різних галузей науки, а можливість вільного  обміну думками «тут і зараз» сприятиме виникненню нетривіальних думок та ідей. Галузі досліджень Центру – будівництво та архітектура, проектування, регіональний розвиток, житлово-комунальне господарство, енергетика, екологічні технології, місцеве самоврядування, міська інфраструктура. Проекти, що наразі реалізуються в Центрі, охоплюють такі області досліджень як проектування, інформаційні системи та просторове розташування об’єктів. Саме зараз командою ХНУМГ ім. О.М. Бекетова, що складається із студентів та викладачів різних факультетів, на правах субпідряду реалізується розробка проекту будинку для літніх людей, що розташований у Німеччині. У Центрі створено ІТ-кластер для проведення високоточних розробок. Групою викладачів із залученням студентів впроваджується в діяльність  ХНУМГ ім. О.М. Бекетова  система управління нерухомістю.

У заході взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Л.Г. Карпова, керівники провідних закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств регіону, бізнес-структур тощо.