Відбулася регіональна нарада-семінар під головуванням Шарова О.І. – генерального директора директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 491 від 17.05.2018 року 22 травня 2018 року на базі ДВНЗ «Харківський коледж будівництва, архітектури та дизайну» відбулася регіональна нарада-семінар під головуванням Шарова О.І. – генерального директора директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України.

У нараді взяли участь керівники та відповідальні секретарі вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Харківської, Сумської, Полтавської, Луганської та Донецької (північ) областей.

Учасників заходу привітала Карпова Л.Г. – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Під час наради були обговорені проекти Закону України «Про фахову передвищу освіту»; зміни до Умов прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2018 році; особливості освітніх програм профільної середньої освіти для підготовки молодших спеціалістів на основі базової загальної середньої освіти.

Після обговорення зазначених питань Шаров О.І. відповів на численні питання учасників наради.