Відбулося відкриття ІX Всеукраїнської спартакіади з військово-прикладних видів спорту серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою

29 травня 2018 року на базі Національної академії Національної гвардії України відбулося урочисте відкриття ІX Всеукраїнської спартакіади з військово-прикладних видів спорту серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Змагання будуть проходити з 29 травня по 02 червня 2018 року на базі Державної гімназії – інтернату з посиленою військово – фізичною підготовкою «Кадетський корпус » у м. Харкові. П’ять днів поспіль команди 23 військових ліцеїв та ліцеїв ( гімназій, коледжів) з посиленою військово – фізичною підготовкою України будуть змагатися з п’яти видів спорту: гімнастики (підтягування), плавання, стрільби з малокаліберної гвинтівки, метання гранат на дальність, бігу на 100 метрів та 3000 метрів. Спартакіада серед навчальних закладів України проводиться щорічно і головною її метою є виховання патріотів України, утвердження в юного покоління любові до Батьківщини, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності й звитяги борців за свободу і незалежність України.