У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» стартував унікальний науковий проект для школярів

04 червня 2018 р. вперше у Харківському регіоні НТУ «ХПІ» відкрив інтенсивну літню школу STEMCampSchool. Слухачами її стали 100 школярів м. Харкова та області. Протягом 10 днів вони прослухають лекції, візьмуть участь у лабораторних роботах і майстер-класах за п’ятьма різними напрямками: фізика, хімія, екологія, енергетика та інженерне проектування. STEMCampSchool триватиме 10 днів та завершиться 15 червня Фестивалем науки, під час якого  учасники представлять свої проекти.

Серед лекторів STEMCampSchool  – вчені НТУ «ХПІ», а також спікер зі США, шкільний фізик-експериментатор Крістофер Чіаверіна.

Організатори STEMCampSchool — ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ«ХПІ» за підтримки Посольства США в Україні та сприяння Харківської обласної державної адміністрації.

Офіційна сторінка #STEMCampSchool у Facebook: www.facebook.com/STEMcampschool/.

Довідково:

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, EngineeringandMathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрямки лежать в основі даної методики освіти. При цьому такі дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а у комплексі. Велике значення відіграє практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. Учні отримують практичні навички, що можуть зробити життя простішим, наприклад створення «розумного дому».